Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 липня фахівці Великоновосілківського районного центру зайнятості організували та провели Круглий стіл

Дата: 19.07.2024 07:37
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

18 липня фахівці Великоновосілківського районного центру зайнятості організували та провели Круглий стіл на тему «Активні програми зайнятості» в рамках декади кар'єри  «Досвід і успіх - новий початок» задля сприяння та надання підтримки безробітним зрілого віку у знаходженні нових можливостей в кар'єрному розвитку з роботодавцями Великоновосілківської районної територіальної громади. 
На захід було запрошено підприємців громади, які нещодавно започаткували свою підприємницьку діяльність та планують в подальшому розширення свого бізнесу з використанням найманої праці.
Заступник начальника відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Великоновосілківського районного центру зайнятості Олена Гарматій розповіла присутнім про низку діючих активних програм для створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості безробітних та про нові соціальні послуги які надає служба зайнятості роботодавцям, зокрема про активне впровадження електронних сервісів та розширення доступу до послуг служби зайнятості для кожного клієнта, більшість яких вже доступні онлайн на Порталі Дія, про можливість участі роботодавця в грантових програмах за підтримки служби зайнятості з метою отримання коштів для розширення власного бізнесу та про впровадження в роботу чат-бот у Telegram  «Єдине вікно: помічник ВПО».
Окремо, Олена зупинилась на перевагах працевлаштування ВПО, зокрема розповіла про можливість для працедавця отримання різних видів компенсацій, а саме, компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану, про отримання компенсації за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю, про компенсацію частини фактичних витрат роботодавця за працевлаштування на нові робочі місця та про дію державної програми отримання ваучера на навчання на різні професії громадянами для здобуття нової професії, або підвищення кваліфікації за вже набутою професією або спеціальністю для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.
Також надали інформацію про співпрацю Донецької обласної служби зайнятості з міжнародною організацією MercyCorps, яка розширює програми підтримки ВПО в Україні, зокрема в Донецькій області. Ці програми надаватимуть ВПО фінансову та консультаційну допомогу для створення та розвитку власного бізнесу (докладніше з посиланням: https://uerp.mercycorps.org/page/NWaZmOPQ ). Також MercyCorps надає допомогу аграріям Донеччини, які постраждали від війни. Вона полягає у відновленні сільськогосподарської діяльності та подоланні наслідків війни постраждалим місцевим родинам, а також фермерам та бізнесам, що тісно пов’язані з сільським господарством (інформація за посиланням: https://uasp.mercycorps.org/).
З учасниками Круглого столу було обговорено рекомендації щодо активізації ролі роботодавців у збереженні та створенні нових робочих місць, дотримання законодавства про працю та зайнятість шляхом об’єднання зусиль всіх сторін партнерства.
Завершуючи зустріч, Олена висловила сподівання, що тісна співпраця центру зайнятості з роботодавцями сприятиме прискоренню працевлаштування безробітних осіб зрілого віку та ВПО.
Більш детально з активними програмами служби зайнятості  можна ознайомитись тут:
Грантові програми https://dcz.gov.ua/people/micro  іhttps://dcz.gov.ua/people/ubd
Компенсації витрат тут https://dcz.gov.ua/employer/choiceprofit
Облаштування робочого місця для особи з інвалідністю тут https://dcz.gov.ua/employer/choiceprofit/placeinvalid

Залишились  питання? 
Звертайтесь до Великоновосілківського районного центру зайнятості за телефоном 0509332011, 0964135200


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь